|   Både   |   Havne   |   Vurderinger   |   Nyheder   |   Brugte både   |   LinkGuide   |   Debatforum   |

Den 23. september 2021

Fakta
Vurdering
Galleri
Stjerner
Fakta
 
PLUSVurdering
Kåret som ”Danmarks bedste” i 2009 af Danske Tursejlere

Restauranter på området

Selvbetjening vedr. havneafgift

Gode grillpladser med læ og grill

Mulighed for indkøb af sejlebeklædning og bådudstyr

Tæt ved byen og dagligvare indkøbs muligheder

God information
 
MINUSVurdering
Ingen mulighed for at købe en is før efter kl. 12
 
 Bogense Havn
Bogense Fiskerihavn

Bogense Fiskerihavn 

Æstetisk, kulinarisk og sikkerhedsmæssig nydelse - 2011

Det er en æstetisk, kulinarisk og sikkerhedsmæssig nydelse at besøge Bogense Marina, det er tydeligt, at der gøres rigtig meget, for at give sejlerne en god oplevelse. Det er helt velfortjent, at havnen for et par år siden, blev kåret som Danmarks bedste marina.

55º 34,2`N 10º 04,7`E

Når man kommer til Bogense, havfruernes by, er der 2 muligheder for at lægge til. I den meget veludbyggede lystbådehavn, eller i den gamle fiskerihavn, hvor man fortøjer langs kajen. Der er taget højde for, at der kommer gæster til havnen, så det er rimelig nemt at finde en plads der passer til båden.

Det første indtryk man får er havnen, er renlighed. Alt er rent og pænt, græsset velholdt, man kan komme af med sit affald, der er både hyppige affaldsstativer, affaldssortering og miljøstationer.

Lystbådehavnen er meget moderne, bl.a. er der selvbetjening ved betaling af havnepenge ligesom man ved selvbetjenings automaten køber kort til bad og sejlerkøkken, vaskeri, kortet kan afleveres igen på samme enkle måde, hvilket betyder at man ikke længere er bundet af at skulle vente på havnefogeden, for at få sit depositum retur. En dejlig udnyttelse at teknologien, som også frigør de ansatte til andre ting.

Det er også ved havnekontoret, at der oplyses om alle de aktiviteter kommunen tilbyder turisterne, herunder også sejlerne.

Badefaciliteterne er udmærkede og rigelige, der er placeret toiletter og bad mange forskellige steder på havneområdet, så ingen skal gå særlig langt. Desuden er der mulighed for tøjvask.

Havnen gør sig positivt bemærket ved, at der er adgang til sejler køkken, hvor der er etableret trådløst internet og opsat TV.

Legepladsen er veludbygget og sikret med videoovervågning, det er tydeligt at den er velbesøgt, så snart vejret tillader det. Pladsen ligger ved siden af petanque banen.

Der er et dejligt stort parkeringsområde, hvilket hindrer trafik på havnearealet.
På havnen er der en del butikker med sejlerbeklædning, udrustning til båden, restauranter og lokalt håndværk.

Når man går om til fiskerihavnen, mødes man af duften af nyrøget fisk, både fra Fiskerhuset, hvor der er mulighed for at købe forskellige lækkerier, men også fra bagsiden af Fiskerhuset, her er der nemlig etableret en lille restaurant i gårdhaven, hvor man for få penge kan spise sig mæt i fisk. Der serveres dagligt en prisbillig fiskebuffet, både til frokost og aften. Denne oplevelse må man ikke snyde sig selv for.

En tur langs med broerne viser både at der er taget hensyn til sejlernes bekvemmelighed, med rigtig mange grillpladser med læ, men viser også, at havnen tager sikkerhed alvorligt. På alle broer er der opsat sikkerhedsudstyr, så en akut situation kan klare med det samme. Denne tryghed forøges, når man ser hjertestarteren ved havnekontoret, samt den tydelige instruktion.

Indenfor de seneste år, er der etableret en stor Super Best forretning, få minutters gang fra havnen. Så det er nemt at foretage indkøb af daglige fornødenheder.

Bogense Marina er absolut et besøg værd i løbet af sæsonen, Det eneste vi faktisk manglede, var at kunne købe en is om formiddagen, for at klare dette, måtte vi om på bistroen i den gamle havn.

Kontakt Sejlerland.dk | E-mail | Om Sejlerland.dk | IT i Haderslev | Opskrifter p?kalorielet mad |

Copyright Sejlerland.dk