|   Både   |   Havne   |   Vurderinger   |   Nyheder   |   Brugte både   |   LinkGuide   |   Debatforum   |

Den 23. september 2021

Fakta
Vurdering
Galleri
Stjerner
Fakta
 
PLUSVurdering
Kåret som ”Danmarks bedste” i 2009 af Danske Tursejlere

Restauranter på området

Selvbetjening vedr. havneafgift

Gode grillpladser

Mulighed for indkøb af bådudstyr

Tæt ved byen

God information
 
MINUSVurdering
Ingen mulighed for dagligvare indkøb på havnen, men 5 minutters gang til byens største supermarked
 
 Bogense Havn
Bogense er havfruernes by, hvilket statuen symboliserer

Bogense er havfruernes by, hvilket statuen symboliserer 

En snert af gammelt fiskermiljø i Bogense - 2005

Endnu findes der havnemiljø som i ”gamle dage”, hvor det er mulig at få en snak med fiskeren der bøder garn og høre lidt om de lokale erhvervsfiskeres vilkår og årsagen til at det står så sløjt til for fiskeriet i Bogense.

55º 34,2`N 10º 04,7`E

Når man kommer til Bogense, havfruernes by, er der 2 muligheder for at lægge til. I den meget veludbyggede lystbådehavn, med plads til 777 både eller i den gamle fiskerihavn, hvor man fortøjer langs kajen.

Lystbådehavnen er meget moderne, bl.a. er der selvbetjening ved betaling af havnepenge ligesom man ved selvbetjenings automaten køber kort til bad og sejlerkøkken, vaskeri, kortet kan afleveres igen på samme enkle måde, hvilket betyder at man ikke længere er bundet af at skulle vente på havnefogeden, for at få sit depositum retur. En dejlig udnyttelse at teknologien.

Badefaciliteterne er udmærkede uden dog at være prangende, der er placeret toiletter forskellige steder på havneområdet.

Havnen gør sig positivt bemærket ved, at der er adgang til sejler køkken, her er der ligeledes mulighed for at se Tv-avisen eller læse sin e-mail.

Såfremt vejret tillader det, er en del af stranden indrettet til sport, bl.a. beachvolley og basketball, desuden er der mulighed for at spille petanque, ligesom der er legeplads for de mindste. Yderligere kan man på havnen låne cykler, hvis man ønsker at se lidt nærmere på omegnen.

På havnen er der en del butikker med udrustning til båden, restauranter og snackbarer.
Når man går om til fiskerihavnen, mødes man af duften af nyrøget fisk, både fra Fiskehuset, hvor der er mulighed for at købe forskellige lækkerier, men også fra bagsiden af Fiskehuset, her er der nemlig etableret en lille restaurant i gårdhaven, hvor man for få penge kan spise sig mæt i fisk.

Langs broerne er der indrettet mange gode grillpladser og det er næsten altid muligt at finde en med læ.

Under en gåtur langs fiskerihavnen, er der stadig mulighed for at få en snak med de lokale fiskere. Der er 8 erhvervskuttere tilbage i Bogense, hvilket ikke er meget. Fiskerne kan ikke længere fange noget i Lillebælt, hvilket betyder at de må langt hjemmefra når der skal fiskes. Spørger man dem om årsagen, er det ikke EU der får skylden, men fredningen af skarven. Den ser fiskerne som den største årsag til det dårlige, lokale fiskeri.

Den eneste ulempe ved Bogense havn, er at det ikke er muligt at foretage indkøb af daglige fornødenheder, men med mange store supermarkeder i byen, er dette problem hurtigt løst.

Kontakt Sejlerland.dk | E-mail | Om Sejlerland.dk | IT i Haderslev | Opskrifter p?kalorielet mad |

Copyright Sejlerland.dk